skip to Main Content

Wie veel van de mooie stad Arnhem wil laten zien kan dat het beste doen door wandel- en fietsroutes door de stad te maken. In dit geval routes die langs publieke kunstwerken en opvallende cultuurobjecten gaan, kris kras door de stadswijken. Onderstaand kun je de routes die al gereed zijn in alfabetische volgorde vinden. Nieuw is Velperweg e.o. Binnenkort komen daar de routes van de Burgemeesterswijk, Hoogstede-Klingelbeek en St. Marten/Sonsbeek bij. Uiteindelijk zal elke wijk zijn eigen kunst- en cultuurroute hebben. Ook staan er themaroutes in de planning. De eerste is inmiddels gereed en gaat langs alle Sonsbeek kunstwerken die in het verleden door de gemeente Arnhem zijn aangeschaft.

De Laar

Samen met Cultuurgroep De Laar is in voorjaar 2020 een kunstroute door de wijk gemaakt. Dit was de 1e route waarbij de Stichting betrokken was. In totaal zijn er 21 objecten in opgenomen. Op een speciale site is er meer informatie over te vinden, er is zelfs een filmpje over opgenomen.

Opdrachtgever: I.s.m. Cultuurgroep De Laar
Vanaf: 7-7-2020
Route (pdf) Routekaart
Elderveld en Schuytgraaf

De kunst- en cultuurroute Elderveld en Schuytgraaf gaat, zoals de naam al zegt, door twee Arnhemse wijken. De route is gemaakt in opdracht van Rozet (Kunst 55+) en gaat langs 29 objecten door het gebied. De uitgestrekte fietsroute kan voor een deel ook goed lopend worden gedaan.

Opdrachtgever: Rozet
Vanaf: 12-12-2020
Route (pdf) Routekaart
Klarendal

In opdracht van Open Monumentendag Arnhem is de mooie kunst- en cultuurroute door Klarendal gemaakt. De wandelroute gaat langs 29 objecten en laat de wijk op een heel andere manier zien. Het thema is “In Arnhem verscholen”. En terecht, soms moet je iets weten om het te zien.

Opdrachtgever: Open Monumentendag Arnhem
Vanaf: 12-9-2020
Route (pdf) Routekaart
Malburgen

Deze kunst- en cultuurroute laat je Malburgen op een heel andere manier zien. De route gaat kris kras door Malburgen (Oost en West) en vertelt iets over 52 objecten. Al fietsend ervaar je de wijk zoals je hem nog nooit eerder hebt beleefd. Laat je verrassen.

Opdrachtgever: Open Monumentendag Arnhem
Vanaf: 12-9-2020
Route (pdf) Routekaart
Schuytgraaf en Elderveld

De kunst- en cultuurroute Schuytgraaf en Elderveld gaat, zoals de naam al zegt, door twee Arnhemse wijken. Het is (uiteraard) dezelfde route als Elderveld en Schuytgraaf en gaat ook langs 29 objecten. Als startpunt kun je nu het beste beginnen bij punt 10, het eerste object in de Schuytgraaf.

Opdrachtgever: Rozet
Vanaf: 12-12-2020
Route (pdf) Routekaart
Sonsbeek kunstwerken

Voor Sonsbeek 20-24 is een fietsroute gemaakt langs alle 30 kunstwerken die in het verleden vanuit vorige Sonsbeek-tentoonstellingen door de gemeente Arnhem zijn aangeschaft. De route is circa 25 km. lang en doorsnijdt Arnhem van noord tot zuid en van oost tot west.

Opdrachtgever: Sonsbeek 20-24
Vanaf: 21-7-2021
Route (pdf) Routekaart
Velperweg e.o.

Velperweg e.o. is op initiatief en kosten van de Stichting gemaakt. Vijf betrokken partijen bij de transformatie van het voormalige Girokantoor tot High Park én Rozet hebben een bijdrage in de kosten geleverd. In totaal zijn er 81 objecten in de route opgenomen.

Opdrachtgever: De Stichting
Vanaf: 10-9-2021
Route (pdf) Routekaart
Back To Top