skip to Main Content

Sonsbeek route

  • 21 juli 2021

Begin juli is de officiële 12e Sonsbeek-tentoonstelling van start gegaan, Sonsbeek 20-24. Op verzoek van de organisatie er van heeft de Stichting een fietsroute gemaakt die langs 30 kunstwerken gaat die in het verleden te zien waren tijdens de voorgaande Sonsbeek-tentoonstellingen en na afloop er van door de gemeente Arnhem zijn aangeschaft. De fietsroute is ongeveer 25 km. lang en gaat door heel Arnhem. De brochure ligt bij de Sonsbeek 20-24 informatiepunten en is hier te downloaden als pdf.

Wijkblad Burgemeesterskwartier

  • 12 juli 2021

In wijkblad nummer 3 van juli 2021 heeft redactielid Hanneke Nagel een artikel geschreven over de door de Stichting gemaakte kunst- en cultuurroute door de wijk. De route is een van 2 “cadeaus” van de wijkvereniging aan de bewoners van de wijk i.v.m. haar 40-jarig bestaan in 2020. Door corona hebben de festiviteiten, dus ook de kunst- en cultuurroute, een jaar vertraging opgelopen. Het artikel is hier te downloaden als jpg.

Wijkkrant St. Marten / Sonsbeek

  • 30 juni 2021

In de wijkkrant van juni 2021 van St. Marten / Sonsbeek is een leuk artikel verschenen over kunst in de wijk. Het artikel is geschreven door wijkbewoonster en redactielid van het wijkblad Elsebeth Hoeven, waarbij ze een voorproefje geeft van een (misschien) door de Stichting te maken uitgebreide kunst- en cultuurroute door de wijk. Het artikel is hier te downloaden als pdf.

Fietsroute aankopen Sonsbeektentoonstellingen

  • 1 maart 2021

De Stichting heeft van de officiële organisatie van de Sonsbeektentoonstellingen, SONSBEEK 20→24, de opdracht gekregen om een kunstroute door Arnhem te maken. Deze fietsroute zal langs alle door de gemeente Arnhem aangeschafte kunstwerken gaan die in het verleden op Sonsbeektentoonstellingen hebben gestaan en daarna in de publieke ruimte in Arnhem zijn geplaatst. In totaal gaat het om circa 30 kunstobjecten die kriskras door Arnhem staan. Jammer genoeg zijn er ook meerdere aangekochte kunstwerken inmiddels verdwenen, anders waren het zelfs circa 40 kunstobjecten geweest.

Girokantoor en Hans Koetsier

  • 20 januari 2021

Dankzij de Stichting worden een aantal kleine delen van het bijna volledig gesloopte kunstwerk van Hans Koetsier bij het voormalige Girokantoor aan de Velperweg herbruikt. Van de circa 25 kleine witte objecten, ponstekens voorstellende, worden er 10 door de gemeente Arnhem gerestaureerd en herplaatst in de middenberm van de Velperweg tegenover het voormalige Girokantoor. De Gelderlander deed er op 19 januari 2021 al verslag van, de herplaatsing staat gepland voor april 2021.

Mijn Gelderland

  • 1 januari 2021

Vanaf 2021 is de Stichting ook “lid” van Mijn Gelderland. Mijn Gelderland is een onderdeel van Erfgoed Gelderland en vertelt de geschiedenis van Gelderland, in canons, routes, specials en losse verhalen. Ook is er dé culturele agenda van Gelderland te vinden en een overzicht van de bijbehorende culturele en historische organisaties.

Kunst- en cultuurroute Elderveld en Schuytgraaf

  • 12 december 2020

De kunst- en cultuurroute Elderveld en Schuytgraaf is op 12 december 2020 officieel “geopend” door wethouder Cultuur Hans de Vroome. De fietsroute gaat langs 29 objecten en kan in delen ook te voet worden gedaan. Op de route voor elk wat wils, van kunst tot WOII en van gevelobjecten tot rijksmonumenten.

Arnhemse kunst- en cultuurroutes

  • 28 november 2020

En weer een mooi artikel in de krant. Een uitgebreid verslag van de voortgang van het project van de Stichting met het accent op de Arnhemse kunst- en cultuurroutes. Deze keer in de Arnhemse Koerier. Op zich maakt het niet uit welke krant het is, als het maar een groot bereik in Arnhem heeft. Want het gaat er om dat veel Arnhemmers, ongeacht welke wijk ze wonen, op de hoogte zijn en van hun mooie stad kunnen genieten.

Back To Top