skip to Main Content

Foto-expositie “Arnhem uit de kunst” bij Dudok Arnhem

  • 4 januari 2020

Gisteren een 2e boekpresentatie én opening van de foto-expositie “Arnhem uit de kunst” bij Dudok Arnhem. Wethouder Cultuur Hans de Vroome kreeg een exemplaar van het boek aangeboden en opende de prachtige expositie van vele foto’s in groot formaat van kunstwerken die in Arnhem te vinden zijn. Onder de gasten meerdere kunstenaars die werk in de publieke ruimte in Arnhem hebben. De expositie is t/m zondag 2 februari te bezoeken.

Het boek “Arnhem uit de kunst” ligt per 30 november 2019 in de winkel

  • 28 november 2019

Het boek “Arnhem uit de kunst” ligt vanaf 30 november bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem. Het boek bestaat uit 26 hoofdstukken. Hierin veel informatie over het mooie Arnhem en over meer dan 1.000 kunstwerken (met soms een rafelig randje) die in de stad te bewonderen zijn. Een boek met veel kleine en vaak verrassende “weetjes” en met vele foto’s waaronder een prachtig fotoverhaal van 24 foto’s in groot formaat van fotograaf Herman van Ommen. Veel mooier wordt het niet, mede dankzij uitgever Hijman Ongerijmd en Martien Frijns van AfdH. Een must-have.

Het boek wordt in een uitgebreid artikel beschreven in de Gelderlander (journalist John Bruinsma) van 29-11-2019 en krijgt veel aandacht in de regionale digitale wereld. Uiteraard op de site van boekhandel Hijman Ongerijmd, maar ook op de sites van MijnGelderland, Arnhem Direct, Oud Arnhem en diverse wijkverenigingen. Daarnaast op meerdere Arnhemse Facebookpagina’s.

Plaquette De Monchy, na ruim 50 jaar terug op zijn historische plek

  • 20 september 2019

Na een zoektocht van een paar weken heeft de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in 2018 een circa 10 jaar geleden zoekgeraakte plaquette van oud burgemeester De Monchy terug gevonden. Op initiatief van de Stichting en in samenwerking met de gemeente Arnhem en Volkshuisvesting is de plaquette op 18 september 2019 herplaatst op de plek waar het thuishoort, op het De Monchyplein in Arnhem-Zuid (tegen de zijgevel van Hotel Zuid). https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/818294/plaquette-oud-burgemeester-s-j-r-de-monchy-is-na-ruim-50-jaar-terug-op-plek-

Expositie kunst in herdenkingsmonumenten september 1944

  • 13 september 2019

Op initiatief van de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem is er van maandag 9 september t/m vrijdag 20 september 2019 een kleine maar bijzondere foto-expositie in het Gemeentehuis Arnhem. Frans en Theo Brink hebben een kleine selectie gemaakt uit hun fotobestand van circa 80 Arnhemse WOII kunstwerken en/of herdenkingsmonumenten. Bij elke foto wordt kort toelichting gegeven over wat, wie, waar en waarom. Het bijzondere is dat de onderwerpen specifiek betrekking hebben op september 1944.

Bijvangst van de zoektocht

  • 21 augustus 2019

Een mooi artikel in de Gelderlander. De gevonden jachtpaal, een bijvangst van de zoektocht naar publieke kunst in Arnhem, wordt definitief herplaatst op de historisch verantwoorde plaats in Arnhem. De Stichting, Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland hebben daarbij de handen ineen geslagen om dit gerealiseerd te krijgen.

Arnhem Direct, blog publieke kunst in Arnhem

  • 1 augustus 2019

Eind juli 2019 is er op Arnhem Direct een blog geplaatst over het project van de stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem. Arnhem Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Je kunt meedoen door te reageren, maar ook door te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. In de blog wordt uitgebreid ingegaan op het uit te komen boek en de in de zomer van 2020 geplande wijkkunstroutes. https://www.arnhem-direct.nl/berichten/publieke-kunst-in-arnhem/

Bookstore Day 2019

  • 26 mei 2019

25 Mei 2019 was het Bookstore Day 2019. Een groot aantal Nederlandse boekwinkels heeft daar aan mee gedaan. Zo ook Hijman Ongerijmd aan de Grote Oord/Jansstraat in Arnhem. Rond het middaguur konden belangstellenden informatie krijgen en vragen stellen over het in november uit te komen boek Arnhem uit de Kunst.

Het Verhaal van Gelderland

  • 17 januari 2019

Op 16 januari 2019 hebben ruim 100 historische en culturele Gelderse organisaties, waaronder de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem, een convenant getekend om samen het “Verhaal van Gelderland” te maken. De ondertekening vond plaats op het Huis der Provincie Gelderland. Initiatiefnemers zijn Erfgoed Gelderland, Rozet-Bibliotheek Gelderland en Omroep Gelderland. https://erfgoedgelderland.nl/verhaalvangelderland/

Artikel in de Arnhemse Koerier

  • 3 oktober 2018

In de Arnhemse Koerier (oplage ± 80.000 ex.) is een artikel verschenen over het project Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem. Het uitgebreide artikel, geschreven door journalist Erlend Josephy, legt het accent op de zoektocht naar de publieke kunst in Arnhem.

Back To Top