skip to Main Content

Plaquette De Monchy, na ruim 50 jaar terug op zijn historische plek

  • 20 september 2019

Na een zoektocht van een paar weken heeft de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in 2018 een circa 10 jaar geleden zoekgeraakte plaquette van oud burgemeester De Monchy terug gevonden. Op initiatief van de Stichting en in samenwerking met de gemeente Arnhem en Volkshuisvesting is de plaquette op 18 september 2019 herplaatst op de plek waar het thuishoort, op het De Monchyplein in Arnhem-Zuid (tegen de zijgevel van Hotel Zuid). https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/818294/plaquette-oud-burgemeester-s-j-r-de-monchy-is-na-ruim-50-jaar-terug-op-plek-

Expositie kunst in herdenkingsmonumenten september 1944

  • 13 september 2019

Op initiatief van de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem is er van maandag 9 september t/m vrijdag 20 september 2019 een kleine maar bijzondere foto-expositie in het Gemeentehuis Arnhem. Frans en Theo Brink hebben een kleine selectie gemaakt uit hun fotobestand van circa 80 Arnhemse WOII kunstwerken en/of herdenkingsmonumenten. Bij elke foto wordt kort toelichting gegeven over wat, wie, waar en waarom. Het bijzondere is dat de onderwerpen specifiek betrekking hebben op september 1944.

Bijvangst van de zoektocht

  • 21 augustus 2019

Een mooi artikel in de Gelderlander. De gevonden jachtpaal, een bijvangst van de zoektocht naar publieke kunst in Arnhem, wordt definitief herplaatst op de historisch verantwoorde plaats in Arnhem. De Stichting, Gemeente Arnhem en Provincie Gelderland hebben daarbij de handen ineen geslagen om dit gerealiseerd te krijgen.

Arnhem Direct, blog publieke kunst in Arnhem

  • 1 augustus 2019

Eind juli 2019 is er op Arnhem Direct een blog geplaatst over het project van de stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem. Arnhem Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Je kunt meedoen door te reageren, maar ook door te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. In de blog wordt uitgebreid ingegaan op het uit te komen boek en de in de zomer van 2020 geplande wijkkunstroutes. https://www.arnhem-direct.nl/berichten/publieke-kunst-in-arnhem/

Bookstore Day 2019

  • 26 mei 2019

25 Mei 2019 was het Bookstore Day 2019. Een groot aantal Nederlandse boekwinkels heeft daar aan mee gedaan. Zo ook Hijman Ongerijmd aan de Grote Oord/Jansstraat in Arnhem. Rond het middaguur konden belangstellenden informatie krijgen en vragen stellen over het in november uit te komen boek Arnhem uit de Kunst.

Het Verhaal van Gelderland

  • 17 januari 2019

Op 16 januari 2019 hebben ruim 100 historische en culturele Gelderse organisaties, waaronder de Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem, een convenant getekend om samen het “Verhaal van Gelderland” te maken. De ondertekening vond plaats op het Huis der Provincie Gelderland. Initiatiefnemers zijn Erfgoed Gelderland, Rozet-Bibliotheek Gelderland en Omroep Gelderland. https://erfgoedgelderland.nl/verhaalvangelderland/

Artikel in de Arnhemse Koerier

  • 3 oktober 2018

In de Arnhemse Koerier (oplage ± 80.000 ex.) is een artikel verschenen over het project Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem. Het uitgebreide artikel, geschreven door journalist Erlend Josephy, legt het accent op de zoektocht naar de publieke kunst in Arnhem.

Bijdrage Prins Bernard Cultuurfonds

  • 2 oktober 2018

Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft een aangevraagde subsidie voor het project Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem gehonoreerd met een kleine bijdrage.

Open Monumentendag 2018

  • 9 september 2018

Tijdens de Open Monumentendag 2018 vindt er een rondleiding door Arnhem plaats door de bekende Arnhemse beeldend kunstenaar Wim Korvinus onder de naam “Kunst in de Openbare Ruimte door de ogen van Wim Korvinus”.

Jagtpaal Van Heeckeren Sonsbeek

  • 9 juni 2018

Bij de zoektocht naar publieke kunstwerken heeft de Stichting op de Gemeentewerf van de gemeente Arnhem toevallig een oude jachtpaal (men schreef destijds jagtpaal) teruggevonden met daarop de tekst “Sonsbeek privative jagt Heeckeren van Enghuizen”. Deze jachtpaal dateert uit het midden van de 19e eeuw.

Back To Top