skip to Main Content
Unieke Mozaïek Van Wally Elenbaas

Unieke mozaïek van Wally Elenbaas

En weer een unieke vondst van de Stichting. Een proefmozaiëk van Wally Elenbaas die hij in 1954 heeft gebruikt om zijn opdrachtgevers architect J.J.M. Vegter en kunstcoördinator A.M.W.J. Hammacher, de verantwoordelijken bij de bouw van het nieuwe provinciehuis van Gelderland, te overtuigen van zijn kunnen. Het mozaïek ligt al jaren onderaan de stuwwal in de tuin van Museum Arnhem. Museum Arnhem weet echter nergens van. Dat de kunstenaar met proefstukken werkte was bekend, echter tot april 2020 waren slechts twee proefstukken bekend, het stuk in Arnhem is dus het derde. Aannemelijk is, maar daar is geen bewijs voor gevonden, dat het mozaïek in 1954 onderdeel is geweest van de tentoonstelling “De kunstenaars van het Huis der Provincie” in het (destijds) Gemeentemuseum Arnhem. De vondst is zo uniek dat zelfs de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed contact heeft opgenomen met de Stichting.

Back To Top