skip to Main Content
Zwaard Karel Van Gelre

Zwaard Karel van Gelre

Een weer een prachtige ontdekking van de Stichting. Deze keer de vondst van het zwaard van Karel van Gelre. Dit zwaard (a.g.v. WOII een duplicaat) hoort bij het harnas van Karel van Gelre dat in de Eusebiuskerk in Arnhem hangt. Het is vanaf begin jaren ‘80 zoek, niemand wist waar het was gebleven. De Stichting ontdekt dat het in 1985 onderdeel is geweest van een expositie in het (destijds) Gemeentemuseum Arnhem. En ontdekt tevens dat het nooit is teruggegeven aan de Eusebiuskerk, maar is opgeslagen in het depot van het museum. Daar heeft het dus 34 jaar gelegen zonder dat iemand het wist. De Eusebiuskerk heeft in februari 2019 een oproep gedaan om te helpen naar de zoektocht, heel erg jammer hebben ze daarna nooit meer vermeld dat het was teruggevonden.

Back To Top